Cykla Pråmleden!

Upplev Pråmledens fantastiska leder för cykel som följer grusvägar och stigar vid och omkring Pråmledens sjösystem och är sammanlagt ca 59 km lång. Den norra slingan som utgår från Edske camping och passerar Silfhytteå är 32 km. Den södra slingan som startar i Stjärnsund och passerar Silfhytteå är 27 km. Båda slingorna möts i Silfhytteå. Det finns även en led som går mellan Långshyttan och Stjärnsund ca 10 km lång.

När du färdas längs med Pråmleden kan du även uppleva den fantastiska natur- och kulturleden Husbyringen samt Järnrikets historiska miljöer vid Silfhytteå. Leden är skyltad med "Pråmleden", blå skyltar med vit text. Leden går mestadels på grusvägar. Vid enstaka kortare bitar kan man behöva leda cykeln, som t ex över slussområdet vid Silfhytteå. En cykel av kraftigare modell är att föredra.

På fyra olika ställen efter leden finns vindskydd och grillplatser. Vindskydden är märkta med en speciell skylt och kan ligga en liten bit från själva leden. Vindskydden ligger strandnära. I vindskydden kan man övernatta.
Edsken intill Djupudden.
Vid Stora Skällingen
Fullen söder om Knupberget.
Mellan Stjärnsund och Långshyttan finns två vindskydd, vid Hålen och Långsåsen.
I Silfhytteå finns grillplatser

Närliggande cykelleder:
Gästrikeleden
Husbyringen
Hedemoraslingan
Hoforsslingan
Information finns i äventyrskartan.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.